Inleiding

images/atomdoos.gif

Voor Acorn Atom gebruikers begon het met deze doos. Hierin was de Atom met een dik handboek en veel piepschuim verpakt. Voor veel gloednieuwe computer bezitters begon toen het avontuur. Vaak was het een nieuwe uitdaging op het gebied van de electronica. Een ander begon eraan uit pure nieuwsgierigheid.

images/atom30.gif

Een complete computer op basis van een 8 bits 6502 processor in wat we nu een keyboard noemen. Inclusief video uitgang, een via connector, een seriŽle-, een paralelle- en een tape i/o poort. Het belangrijkste zou later de uitbreidingsplug PL6/7 blijken te zijn. Een plug (bus) met o.m. alle adres- en datalijnen. Lees verder voor de verantwoording.

In 2003 en 2004 heb ik de reeds eerder bij de Atom Nieuws verschenen cd-rom bijgewerkt en aangevuld met de informatie die op internet beschikbaar is over de Atom. Het resulteerde in een cd-rom met ongeveer 650 MB aan informatie. Er zijn interviews en biografieŽn van de ontwerpers opgenomen. Zelfs een werkende simulatie in html van een voorloper system one heb ik opgenomen. Van veel binnenlandse en buitenlandse publicaties is op zijn minst van ťťn exemplaar een cover aanwezig. Eind 2004 heb ik dat project beeindigd.

De ATOM nu ook in de Wikipedia.

Zowel in de Engelse als in de Spaanse en Russische versie is een artikel opgenomen.

Klik op de plaatjes voor meer.